Akupressur


  kan lindra din smärta

Akupressur är en terapiform som kommer från Kina och har funnits i ca 5000 år. Den ingår i TCM traditionell kinesisk medicin, där akupunkturen är mest känd och använd, men även örtmedicin, qigong och tuinamassage ingår.

Enligt TCM är kropp och själ ett, allt hänger samman. Det är när Qi ( energin) rör sig i ett jämt balanserat flöde i kroppen som vi mår bra. Så när Qi kommer ur balans mår vi dåligt.

Akupressuren handlar om att återskapa den balans som kroppen förlorat genom dåliga kostvanor och ett osunt levnadssätt. När man inte lever i harmoni med sin omgivning blockeras den inre energin. Genom akupressur frigörs denna energi igen.

Qi flödet rör sig i banor i kroppen s.k. meridianer, på dessa meridianer finns det punkter s.k. akupunkturpunkter. Det är dessa punkter som behandlas vid akupressuren.

Mätningar med elektriska mätinstrument har påvisat att dessa punkter har lägre elektriskt motstånd samt bättre ledningsförmåga än andra punkter på kroppen.

Qi = energi, behövs för att sätta blodet och tanken i rörelse. Vi får vår livsenergi när vi föds och sedan genom andningen och maten vi äter.
De fem elementen är trä, eld, jord, metall och vatten. Hur de samverkar och interagerar med varandra påverkar balansen i så väl människan som universum.

Yin och yang ett begrepp för att förklara hur något är i relation till något annat. Det finns inget värderande i detta begrepp. Allting förändras inget är statiskt. Allting befinner sig i ständig förändring. Motsatserna kompletterar varandra. Ingenting är helt och hållet på ett enda sätt. Allting bär sin motsats inom sig

Akupressuren lämpar sig bäst som behandlingsmetod mot olika smärttillstånd som kroppen kan drabbas av. Den är även användbar vid allergi, sömnbesvär, astmabesvär och högt blodtryck mm och fungerar mycket bra vid rökavvänjning och för de som vill rensa ut gifter ur kroppen.

Behandlingen jag utför går till så att jag trycker på vissa bestämda punkter på din kropp. Då akupressuren inte har lika stor kraft som akupunkturen vid varje enskild behandling krävs det att du går med tätare intervaller för samma effekt. Helst bör du gå 2-3 gånger/vecka för bästa resultat. Varje behandlingstillfälle tar ca en halv timme.

FACELIFT TA FRAM DIN NATURLIGA SKÖNHET

Ansiktslyft med akupressur och aromaolja

Gå en egenvårdskurs och lär dig hur du tar fram din naturliga skönhet. Du lär dig en akupressurmassage som stimulerar blodcirkulationen i ansiktet. Du får göra en ansiktsolja som passar till dig. Kursen tar ca 3 timmar, det kan ordnas uppföljningstillfällen om önskemål finns. Är ni ett gäng så ring och hör om en tid som passar er. Du får en broschyr med information om hur du ska massera ditt ansikte hemma. Kursen hålls bara om det är 4 personer anmälda. Tider se startsida. Fika ingår också.

STARTSIDA

AROMATERAPI

AKUPRESSUR

SOLLJUS

PRISER

MASSAGE & LYMFMASSAGE

LASERTERAPI

KONTAKT