Laserterapi LLLT low level laser therapy

Laser har funnits sedan 1960 då den första lasern tillverkades, en rubinlaser(en kirurgisk stark laser).utifrån denna laser har sedan alla andra sorters laser vuxit fram. 1966 började Dr Endre Mester att undersöka laserns effekt och möjlighet på möss. Han fann du att vid för små doser hände inget, vid för stora doser var det en hämmande effekt. Så lagom är alltid bäst. Lasrar indelas i kirurgiska(starka används av läkare) och terapeutiska(svaga) som används av bl.a. terapeuter.

Laser är en ren ljuskälla med en enda lång sammanhängande våglängd. Vilket betyder att alla våglängder som går ut från lasern börjar och slutar samtidigt och har samma rytm.

Lasern startar en biologisk reaktion som ger upphov till fotokemiska reaktioner i cellerna. Alltså laserljuset påverkar cellfunktionen som i sin tur kan påverka till läkning. Vilket ger mindre smärta, hämmar inflammation och förbättrar cirkulationen.

Det blir oftast kortare läkningstid med en laserbehandling så därför är det bra att kombinera laser med massage. Det är bra att gå på tätare behandlingar de första veckorna. Det kan behövas upp till 10-12 behandlingar innan ett bra resultat uppnåtts.

Laser är bra vid överbelastningsskador som hälsporre, tennisarmbåge, hälseneproblem. Vid kroniska besvär som whiplash, artros. Hudproblem som bensår och akne.


här behandlas carpaltunnelsyndrom

STARTSIDA

AROMATERAPI

AKUPRESSUR

SOLLJUS

PRISER

MASSAGE & LYMFMASSAGE

LASERTERAPI

KONTAKT