Friskvård

är ett samlingsbegrepp på åtgärder som stimulerar en person till egna aktiva hälsobefrämjande insatser, det vill säga att hålla sig frisk genom sunda levnadsvanor. Friskvårdens ide är att befrämja hälsa, fokusera på levnadsvanor och livsstilsfrågor som påverkar vår hälsa och hur vi själva kan påverka den. Frågor om Kost, motion, stress, rökning, alkohol, droger, hobby, fritidssysselsättning och kultur.

Så här kommer det små tips och funderingar om vad friskvård kan vara.

Sommar och grönt

Nu fullkomligt visar sig naturen med sin färgsprakande sida. Många gånger ser vi bara färgerna som naturen ger oss utan att verkligen se dem. Så passa på att se alla färger med ögat och njut. Enligt färgterapin så påverkar alla färger oss på något sätt. Vill du stressa ner så välj att titta på milda färger.

 Vår hjärna arbetar hela tiden med att planera, fattar beslut och hålla allt kvar i minnet. Genom att gå ut i naturen kan vi rensa hjärnan.

I sommar när du förhoppningsvis har lite ledigt så ta dig tid att se och uppleva naturens ljud, färger och dofter. Har du tänkt på hur olika gräset doftar om solens strålar värmer eller om det har regnat på det. Ta dig tid att titta nära på ett blomblad, det första intrycket är en färg men snart ser du att blombladet skiftar i många olika nyanser av samma färg.

Vetenskapen har redovisat att naturen har en påverkningsbar effekt på människans hälsa. Det är något i naturens väsen som påverkade människan positivt. Det kan till och med räcka med att se en naturbild för att må bättre.

Det bästa av allt, att gå ut i naturen är gratis

STARTSIDA

AROMATERAPI

AKUPRESSUR

FRISKVÅRD

PRISER

MASSAGE & LYMFMASSAGE

LASERTERAPI

KONTAKT